facebook

Budowaliśmy, budowaliśmy aż zbudowaliśmy. Nasz nowy sklep internetowy działa.

Wyroby Bio-Piekarni dojadą do twojego domu. 

Poniżej link do naszego sklepu z możliwością wysyłki na terenie całej Polski.

www.sklep-hruby.pl

Uwaga świeży chleb, bułki i ciastka wysyłamy 1 raz w tygodniu !
Wypiekamy wasz chleb w nocy i wysyłka we wtorek lub środę.
Świeży, pachnący chleb powinien dotrzeć następnego dnia do domu lub paczkomatu.
 
Nowa rodzina chlebków z Piekarni w Grzybowie:
chleb Hruby Mały, chleb sitkowy Mały, chleb orkiszowy Mały, chleb ze słonecznikiem Mały, chleb gryczany Mały.
Cieszymy się bardzo z nowej rodziny chlebków.
Wszystko można zamawiać z dostawą hurtową / info. kom. 696 923 532 /
dla sklepów oraz indywidualnie przez sklep internetowy. www.sklep-hruby.pl
 
   
 
 

 

„Bio-piekarnię w Grzybowskiej Arce” zarejestrowaliśmy 20 lat temu, jako pierwszą w Polsce, piekarnię ekologiczną.

Wypiekany przez nas chleb nazwaliśmy „hruby”.

Określenie to oznacza chleb gruboziarnisty, z mąki z pełnego przemiału (wg „Encyklopedii staropolskiej” Zygmunta Glogera).

Nazwa ta przyjęła się wśród naszych klientów i stała się rozpoznawalna dla naszego chleba.

Co jest szczególnego w naszym pieczywie?
Całe ziarno pochodzi z polskich certyfikowanych gospodarstw ekologicznych, potem jest ono mielone na kamiennych żarnach. Zaś chleb, przygotowany bez żadnych konserwantów, polepszaczy czy innych syntetycznych dodatków, jest wypiekany w piecu opalanym drewnem.

Chleb hruby żytni na zakwasie

   

  • Skład: mąka żytnia, zaczyn (zakwas) z mąki żytniej, woda, sól.     
  • waga: 700g,

  

Od niedawna, także wypiekamy chleby : w wersji Żytni Hruby Mały 350 g , Żytni Hruby Sitkowy 350 g, Orkiszowy Mały 290 g, Słonecznikowy Mały - poręczny chleb dla każdego

Chleb sitkowy żytni

     

  • Skład: mąka żytnia, zaczyn (zakwas) z mąki żytniej, woda, sól.        
  • waga: 700g,

Chleb orkiszowy (100% orkiszu)

  

  • Skład: mąka orkiszowa z pełnego przemiału, ziarna orkiszu, woda, sól, zaczyn z dodatkiem drożdży i miodu.    
  • waga: 540g,

Chleb hruby pszenno-żytni słonecznikowy

    

  • Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, zaczyn z mąki żytniej, nasiona słonecznika, woda, drożdże, sól.
  • waga: 700g,

Bułka pszenno-żytnia

   

  • Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, zaczyn z mąki żytniej, woda, drożdże, sól, posypka: mak, sezam, płatki owsiane lub słonecznik.    
  • waga: 250g,

Bułka – cynamonka słodka

  

 

Bułka – cebularz

bulka-cebularz  

  • W ofercie od jesieni do wiosny.
  • Skład: mąka pszenna, cebula i zioła, woda, drożdże, sól.    
  • waga: 200g,

Chleb gryczany

 

  • waga: 700g,

Chleb Petera sitkowy pszenny na zakwasie

   

  

  • waga: 750g,

Chleb pszenny z czarnuszką lub sezamem

  

 

  • waga: 500g,

Chałka

 

  • waga: 250g,

Ciasteczka - pierniczki (opakowanie)

  

  • waga: 150g,

Kołacz weselny lawendowy - z ciasta drożdżowego - na zamówienie dla domów weselnych

i nowożeńców.

   

Dane kontaktowe

Bio-Piekarnia

Grzybów 1
09-533 Słubice (k. Płocka)
tel. kom.: +48 696 923 532
hruby@grzybow.pl

administracja witryny www: seb@grzybow.pl

O gospodarstwie

Gospodarstwo Ewy i Petera Stratenwerth znajduje się w woj. mazowieckim, 90 km na północny-zachód od Warszawy, w małej wsi o nazwie Grzybów. Ewa i Peter prowadzą dwie przetwórnie: serownię, w której produkują dojrzewający ser żółty oraz piekarnię. W sumie, co tydzień produkują 20 kg sera i wypiekają 1000 bochenków Chleba Hrubego.