facebook

Już 23 września w całej Unii Europejskiej obchodzić będziemy Dzień Rolnictwa Ekologicznego.
 
Tego dnia w Płocku na placu przy Bazylice Katedralnej Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny „Wzgórze Tumskie” między 11.00 a 18.00
- Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Stowarzyszenie Polska Ekologia zapraszają na „Dzień Polskiej Ekologii” Kiermasz Żywności Wysokiej Jakości.
Inicjatywa ta wynika przede wszystkim z potrzeby uświadamiania społeczeństwa o bezsprzecznych zaletach produkcji ekologicznej i rolnictwa ekologicznego zarówno dla środowiska i klimatu, jak i dla zdrowia ludzi oraz zwierząt.
W ramach kiermaszu przygotowane zostaną dziesiątki stoisk, na których można będzie spróbować oraz kupić polskie certyfikowane produkty ekologiczne z terenu całej Polski.
Będzie pokaz kulinarny przygotowany przez Piotra Kucharskiego – kucharza i autora książek kulinarnych.
Na odwiedzających czekać będą m.in warsztaty kulinarne oraz strefa zdrowia, w której specjaliści będą udzielać porad dietetycznych.
Ministerstwo przygotuje dla najmłodszych swoją specjalną „Strefę MRiRW” w ramach której przewidziane są m.in. warsztaty kuchni molekularnej,
kino plenerowe z filmem „Skąd się biorą produkty ekologiczne”, a także warsztaty edukacyjne.
Nie zabraknie również ciekawych animacji z konkursami, sztuczek iluzjonisty czy interaktywnych pokazów z ekranem holograficznym.
Całość wydarzenia zwieńczy występ zespołu „Karczmarze” oraz wokalisty rockowego Ryszarda Wolbacha i muzyka Roberta Krajewskiego.
Zapraszamy na stoisko Piekarni i Ekologicznego Uniwersytetu Ludowego w Grzybowie.
 

 
 
Budowaliśmy, budowaliśmy aż zbudowaliśmy. Nasz nowy sklep internetowy działa.
Od dzisiaj wyroby Bio-Piekarni z Grzybowskiej Arki dojadą do twojego domu.
www.sklep-hruby.pl
 
    
 
Uwaga świeży chleb, bułki i ciastka wysyłamy1 raz w tygodniu !
Wypiekamy wasz chleb w nocy i wysyłka we wtorek lub środę.
Świeży, pachnący chleb powinien dotrzeć następnego dnia do domu lub paczkomatu.
 
 
Od 1999 roku wypiekamy dla Państwa Chleb Hruby oraz  wytwarzamy sery według szwajcarskiej receptury.

Dziękujemy za Państwa niesłabnące zaufanie. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.

Ewa i Peter Stratenwerth

 

 

 

Co oferujemy

Sery

Lis 16 2013

Do produkcji naszych serów wykorzystujemy wyłącznie mleko od naszych kóz i krów, które pasą się na naszych ekologicznych łąkach.     Poniżej link do naszego sklepu internetowego z możliwością ...

Więcej...

Chleb Hruby

Lis 16 2013

Po prostu gorąco zapraszamy na kolejne wydarzenie w Grzybowie - Święto Michała.   To już 1 października od godz. 13.00.   Jeśli możecie udostępnijcie innym osobom i przybywajcie ! ...

Więcej...

Dane kontaktowe

Bio-Piekarnia

Grzybów 1
09-533 Słubice (k. Płocka)
tel. kom.: +48 696 923 532
hruby@grzybow.pl

administracja witryny www: seb@grzybow.pl

O gospodarstwie

Gospodarstwo Ewy i Petera Stratenwerth znajduje się w woj. mazowieckim, 90 km na północny-zachód od Warszawy, w małej wsi o nazwie Grzybów. Ewa i Peter prowadzą dwie przetwórnie: serownię, w której produkują dojrzewający ser żółty oraz piekarnię. W sumie, co tydzień produkują 20 kg sera i wypiekają 1000 bochenków Chleba Hrubego.