


Od 1999 roku wypiekamy dla Państwa Chleb Hruby oraz wytwarzamy sery według szwajcarskiej receptury.
Dziękujemy za Państwa niesłabnące zaufanie. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.
Ewa i Peter Stratenwerth
Od 1999 roku wypiekamy dla Państwa Chleb Hruby oraz wytwarzamy sery według szwajcarskiej receptury.
Dziękujemy za Państwa niesłabnące zaufanie. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.
Ewa i Peter Stratenwerth
Do produkcji naszych serów wykorzystujemy wyłącznie mleko od naszych kóz i krów, które pasą się na naszych ekologicznych łąkach. Gieno Mientkiewicz (znawca serów zagrodowych) o naszym serze:Ser ...
Więcej...„Bio-piekarnię w Grzybowskiej Arce” zarejestrowaliśmy 10 lat temu, jako pierwszą w Polsce, piekarnię ekologiczną. Wypiekany przez nas chleb nazwaliśmy „hruby”. Określenie to oznacza chleb ...
Więcej...Bio-Piekarnia
Grzybów 1
09-533 Słubice (k. Płocka)
tel. kom.: +48 696 923 532
hruby@grzybow.pl
administracja witryny www: seb@grzybow.pl
Gospodarstwo Ewy i Petera Stratenwerth znajduje się w woj. mazowieckim, 90 km na północny-zachód od Warszawy, w małej wsi o nazwie Grzybów. Ewa i Peter prowadzą dwie przetwórnie: serownię, w której produkują dojrzewający ser żółty oraz piekarnię. W sumie, co tydzień produkują 20 kg sera i wypiekają 1000 bochenków Chleba Hrubego.