facebook

Certyfikat gospodarstwa, odnawiany corocznie, świadczy o tym, że produkt pochodzi z kontrolowanej uprawy ekologicznej. Tylko gospodarstwo, które przeszło dwuletni okres przestawienia całego obszaru na ekologiczne metody produkcji, ma szanse otrzymania atestu.

Dodatkowo posiadamy certyfikaty serowni oraz piekarni potwierdzające w pełni ekologiczny proces produkcji.

Zobacz certyfikaty:

Co oferujemy

Sery

Lis 16 2013

Do produkcji naszych serów wykorzystujemy wyłącznie mleko od naszych kóz i krów, które pasą się na naszych ekologicznych łąkach. Gieno Mientkiewicz (znawca serów zagrodowych) o naszym serze:Ser ...

Więcej...

Chleb Hruby

Lis 16 2013

„Bio-piekarnię w Grzybowskiej Arce” zarejestrowaliśmy 10 lat temu, jako pierwszą w Polsce, piekarnię ekologiczną. Wypiekany przez nas chleb nazwaliśmy „hruby”. Określenie to oznacza chleb ...

Więcej...

Dane kontaktowe

Bio-Piekarnia

Grzybów 1,
09-533 Słubice

tel./fax: 24 277 89 63
tel. kom.: +48 696 923 532
hruby@op.pl
ewapeter@poczta.onet.pl

O gospodarstwie

Gospodarstwo Ewy i Petera Stratenwerth znajduje się w woj. mazowieckim, 90 km na północny-zachód od Warszawy, w małej wsi o nazwie Grzybów. Ewa i Peter prowadzą dwie przetwórnie: serownię, w której produkują dojrzewający ser żółty oraz piekarnię. W sumie, co tydzień produkują 20 kg sera i wypiekają 1000 bochenków Chleba Hrubego.